Categorieën

Maatwerk aanvragen

Horeca

Als je ooit in een restaurant bent geweest, is het je waarschijnlijk opgevallen dat elk tafeltje een nummer heeft. Dit is om ervoor te zorgen dat het personeel de bestellingen naar de juiste tafel brengt. Maar er zijn nog veel meer nummers in de horeca dan alleen tafelnummers. In deze categorie hebben we verschillende soorten nummers in de horeca, waaronder tafelnummerbordjes met en zonder QR-code, hotelkamernummers, garderobenummers en etageaanduidingen.

Tafelnummerbordjes

Tafelnummerbordjes zijn een essentieel onderdeel van de horeca. Het is belangrijk dat gasten weten welke tafel voor hen is gereserveerd en waar ze moeten zitten. Tafelnummerbordjes zijn er in verschillende soorten en maten. Zo zijn er standaard tafelnummerbordjes, luxe tafelnummerbordjes en zelfs gekleurde tafelnummerbordjes. Tegenwoordig zijn er ook tafelnummerbordjes met een QR-code. Gasten kunnen deze code scannen met hun smartphone en de menukaart bekijken.

Tafelnummerbordjes met QR-code

Tafelnummerbordjes met een QR-code worden steeds populairder in de horeca, en deze trend lijkt voorlopig niet te stoppen. Het gebruik van een QR-code biedt veel voordelen voor zowel de horecaondernemer als de gasten. Zo kunnen gasten gemakkelijk de menukaart bekijken zonder dat ze deze fysiek in handen hebben, wat hygiënischer en veiliger is. Bovendien kunnen gasten de menukaart op hun eigen tempo bekijken, zonder dat ze zich gehaast voelen door het personeel dat hun bestelling wil opnemen.

Het gebruik van QR-codes voor de menukaart is niet alleen handig tijdens de coronapandemie, maar kan ook op lange termijn voordelen bieden. Zo kunnen horecaondernemers de menukaart gemakkelijk aanpassen en updaten zonder dat ze steeds nieuwe papieren menu's moeten drukken. Ook kunnen ze op deze manier hun gasten op een duurzame manier bedienen en bijdragen aan het verminderen van het papierafval.

Hotelkamernummers

Hotelkamernummers zijn net zo belangrijk als tafelnummers in de horeca. Het is belangrijk dat gasten hun kamer snel en gemakkelijk kunnen vinden. Hotelkamernummers worden vaak weergegeven op een bordje bij de ingang van de kamer. Er zijn verschillende kleuren waaruit hotelkamernummers gemaakt kunnen worden, waaronder messing, RVS en bronslook. Deze kleuren hebben elk hun eigen uitstraling en kunnen bijdragen aan de sfeer die het hotel wil creëren. Zo kan messing een elegante uitstraling geven en bijdragen aan een chique sfeer, terwijl RVS een moderne en strakke uitstraling kan geven. Bronslook daarentegen kan een warme en uitnodigende sfeer creëren, waardoor gasten zich direct thuis voelen.

Garderobenummers

Gegraveerde kunststof garderobenummers worden steeds populairder in de horeca en bij evenementen. Deze nummers zijn gemaakt van duurzaam kunststof en worden gegraveerd met de gewenste nummers. Dit heeft als voordeel dat de nummers niet vervaagd raken of onleesbaar worden, in tegenstelling tot papieren of plastic kaartjes. Bovendien zijn de gegraveerde kunststof garderobenummers herbruikbaar, waardoor het milieu minder belast wordt.

Het gebruik van gegraveerde kunststof garderobenummers biedt niet alleen praktische voordelen, maar kan ook bijdragen aan de uitstraling van een evenement. Zo kunnen de garderobenummers gepersonaliseerd worden met bijvoorbeeld de naam of het logo van het evenement of de locatie. Dit draagt bij aan een professionele uitstraling en kan het evenement extra cachet geven.

Etageaanduidingen

In grote gebouwen, zoals hotels en kantoorgebouwen, worden etageaanduidingen gebruikt om aan te geven op welke verdieping men zich bevindt. Etageaanduidingen worden vaak weergegeven op een bordje bij de lift of trap. Naast de standaard kunststof etagenummers/verdiepingsborden zijn er nu ook luxere varianten beschikbaar. Deze zijn gemaakt van kunststof met een metaalachtige uitstraling. Het materiaal heeft niet alleen de kleur van brons, messing of roestvrij staal, maar ook de borstelstrepen. Hierdoor zijn ze bijna niet te onderscheiden van echt metaal.